Bandstuursysteem

Scheefloop en stuur problemen

Bij veel transportbandinstallaties is scheefloop een bron van ergernis en veelal een veroorzaker van productieverlies en gevolgschade. Het sturen van transportbanden is voor veel systemen een tijdrovende en vaak terugkomend probleem. Door scheef loop word er meestal veel gemorst en dus vervuiling van de. De vervuiling moet handmatig worden opgeruimd om schade aan de transportband en rollen te ver komen. Indien scheefloop niet tijdig wordt gecorrigeerd, leidt het tot onverwachte downtime. Bij geïntegreerde productieprocessen heeft dit veelal een algehele stilstand tot gevolg met financiële consequenties. Om het probleem op korte termijn op te lossen wordt vaak gekozen voor dwangrollen en stuursystemen die de band dwingen om tegen de scheefloop in te gaan. Dit heeft vaak desastreuze gevolgen voor zowel de transportband als de componenten.
De beste en bewezen oplossing voor scheefloop problemen is het plaatsen van Tru-Trac stuurrollen. De Tru-Trac stuurrollen corrigeren de scheefloop direct en zorgen ervoor dat de transportband in zowel het bovenpart als onderpart in het midden van de installatie loopt.
Tru-Trac stuurrollen kunnen snel en eenvoudig worden gemonteerd zonder verdere aanpassingen aan de installatie. Zij bewijzen dagelijks hun nut in zeer uiteenlopende installaties met bandbreedtes tot 2.500 mm en snelheden tot 9 meter per seconde. De Tru-Trac stuurrollen werken ook bij reverseer transportinstallaties.

Ruime kennis en ervaring
Eigen merk met unieke kwaliteit
Specialist met hoge service
Optimale voorraad op elke locatie