Nieuws

Transportbandreparatie middel REMAREP ULTRA 10 is de nieuwste en snelste reparatie middel voor de transportbanden industrie

Reparatie kit voor transportbanden van 2-componenten van oplosmiddelvrij polyurethaan | 65 Shore A na 15 minuten uitgehard | Bestand tegen Uv-stralen, olie en diesel

Reparatie in recordtijd:
Met de nieuwe reparatie pasta REMAREP ULTRA 10, wordt de transportbandreparatie of elastomeer componenten aanzienlijk verminderd.
Deze nieuwe 2-componenten reparatie pasta is een zeer goede productinnovatie voor het repareren van elke transportband met een kwaliteit die vergelijkbaar is met het originele materiaal.

Bij ongeplande uitval telt elke minuut en elke minuut kost geld Het nieuwe transportbandreparatie materiaal heeft een uitzonderlijk snelle uithardingstijd. Na 60 seconden is de boven laag al droog na 15 minuten en heeft het een gemiddelde hardheid van 65 Shore A. REMAREP ULTRA 10 kan, afhankelijk van de temperatuur,  na 20-30 min droogtijd kan het afgewerkt worden zodat de transportband na 60 minuten weer in bedrijf genomen kan worden. De totale uitharding wordt bereikt na ongeveer 8 uur.

De rode kleur van het oplosmiddelvrije polyurethaan, maakt het mogelijk om eerdere reparaties visueel te traceren en toestand van de transportband sneller te kunnen beoordelen.

Elke soort transportband heeft zijn eigen optimale materiaaleigenschappen, de reparatiepasta biedt een vergelijkbare slijtage eigenschappen aan het originele materiaal , heeft weerstand tegen Uv-stralen, olie en diesel.

Het belangrijkste reparatie toepassingsgebied van de transportband is van schade aan de deklaag, een longitudinale scheur in de transportband of  het afdichten van gaten in de transportband. Tegelijkertijd kan de REMAREP ULTRA 10 ook goed worden gebruikt om lassen in rubberen voeringen op te vullen. Ook voor cosmetische reparaties aan PU-, PVC- en elastomeercomponenten is deze 2-componenten reparatie middel uitmaten geschikt.

Het beoordelen van de schade is de belangrijkste stap in het herstel proces: de lengte en de diepte van de schade aan de band is in de meeste gevallen beperkt. Als het karkas van de stof echter gerepareerd moet worden, mag de transportbandreparatie niet meer dan 20 procent van de bandbreedte bedragen om de stabiliteit te garanderen.

Voor een optimale reparatie moet de schade aan de transportband eerst worden gereinigd en ingesmeerd met Cement SC4000. Nadat de lijm is uitgehard, wordt REMAREP ULTRA 10 direct op het beschadigde gebied aangebracht met behulp van een dosering kitpistool en kan het uitharden beginnen. Na ongeveer  1 minuut is de boven laag droog, na 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de temperatuur, kan het glad gemaakt worden met een slijpmachine of hoekpoetser. Vervolgens kan de transportband na een uur weer worden belanden. De totale uitharding van REMAREP is na 8 uur.

Klik hier voor product video.

< nieuws
Al 50 jaar dé kennis en ervaring in de branche!
Garantie op kwaliteit, producten en Service!
Specialistische 24/7 Service in heel Nederland!
Optimale voorraad op elke locatie in heel Nederland!