Transportband kooi-, wave- en vaantrommels

AANDRIJFTROMMEL

Kooi-, wave- en vaantrommels worden voornamelijk gebruikt bij elevatortransportbanden en bij transportbanden die slijtage onderhevige producten transporteren zoals, zand, grind, stenen en kolen. Door bij deze producten een open aandrijf- en of keertrommel te gebruiken voorkom je veel problemen. Het voorkomt dat de transportband gaat slippen, er doordrukschade ontstaat op de trommel en transportband en dat er nodige weerstand ontstaat door de ophoping van materiaal. Door het gebruik van een kooi-, wave-  of vaantrommel, verminderd de slijtage aan transportband en trommels aanzienlijk. Het product dat nu in de open trommels terecht komen, wordt door de kegel- of spiraalvormige kern naar de zijkanten afgevoerd. Zo blijft de trommel vrij van ophopend materiaal en voorkom je een onnodige installatie stop.

Door een vlakke afwerking van de vanen of spijlen, blijft er goed contact met de transportband. De maat tussen de vanen of spijlen dient zo klein mogelijk te zijn, maar groot genoeg om het product er tussen door te laten lopen. De vaantrommel wordt bij voorkeur ingezet voor het transporteren van grof product of product dat de neiging heeft om aan te kleven aan de trommels.

KEERTROMMEL

Een keertrommel van een elevator- of transportband dat fijne materiaal transporteert, zou bij voorkeur een open trommel moeten zijn. Zo kan het product door het loopvlak zakken van de trommel en wegvloeien via de kegel of spiraal door de losgaten aan de zijkant van de opentrommel. Om ervoor te zorgen dat de transportbanden voldoende grip en ondersteuning krijgt, wordt er gebruik gemaakt van vlakke spijlen deze hebben de  voorkeur boven ronde spijlen. De maat tussen de spijlen dient zo klein mogelijk te zijn, maar groot genoeg om het getransporteerde product tussen de spijlen goed door te laten lopen. De kooitrommel is uitermate geschikt voor het transporteren van zand, fijn grind, poeders en andere fijne granulaten.

Al 50 jaar dé kennis en ervaring in de branche!
Garantie op kwaliteit, producten en Service!
Specialistische 24/7 Service in heel Nederland!
Optimale voorraad op elke locatie in heel Nederland!