Transportband bandstuursysteem

Scheefloop problemen bij transportbanden

Scheefloop van transportbanden is de bron van ergernis. Het is een grote veroorzaker van downtime, productieverlies met als gevolg schade aan de installatie. Het sturen van transportbanden is voor veel systemen een tijdrovende en vaak terugkomend probleem. Door scheefloop word er meestal veel gemorst en dit geeft dus weer vervuiling van de werkvloer. De vervuiling moet handmatig worden opgeruimd om verdere schade aan de transportband en rollen te voorkomen. Indien scheefloop niet tijdig wordt gecorrigeerd, kan dit leidt tot schade aan de installatie met tot onverwachte downtime als gevolg. Bij geïntegreerde productieprocessen betekend dit veelal een lange algehele stilstand van het productieproces tot gevolg met grote financiële consequenties. Om het probleem, scheefloop van  de transportband, op korte termijn op te lossen wordt vaak gekozen voor dwangrollen deze dwingen de band om tegen de scheefloop richting in te gaan. Dit heeft op langere termijn vaak desastreuze gevolgen voor zowel de transportband, componenten en de installatie.

De beste, en bewezen, oplossing voor scheefloop problemen is het plaatsen van Tru-Trac stuurrollen. De Tru-Trac stuurrollen corrigeren de scheefloop direct vlak na de zone van het scheeflopen. Het corrigeren van de band kan zowel in de aanvoerrichting als in de afvoerrichting worden gedaan. Hierdoor loopt de transportband zowel in het boven- als in de onderpart netjes in het midden van de installatie.
Tru-Trac stuurrollen kunnen snel en eenvoudig worden gemonteerd zonder verdere aanpassingen aan de installatie. Zij bewijzen dagelijks hun nut in zeer uiteenlopende installaties met bandbreedtes tot 2.500 mm en snelheden tot 9 meter per seconde. De Tru-Trac stuurrollen werken ook bij reverseer transportinstallaties. De Tru-Trac stuurrollen zijn verkrijgbaar in trog lopende banden als vlak lopende banden.

Al 48 jaar dé kennis en ervaring in de branche!
Garantie op kwaliteit, producten en Service!
Specialistische 24/7 Service in heel Nederland!
Optimale voorraad op elke locatie in heel Nederland!