Technische & Industriële kunststoffen

Industriële en technische kunststoffen

Kunststoffen hebben in het afgelopen decennia steeds een belangrijkere positie ingenomen in de industrie. Onze organisatie heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar industriële kunststoffen groep.

Toepassing Industriële kunststoffen

Industriële en technische kunststoffen, zoals PE (PolyEtheen),  PU (PolyUrethaan) en POM (PolyOxyMethyleen) worden steeds breder toegepast ter vervanging van rubber en/of staal. Hierbij moet je denken aan beschermingsmateriaal voor slijt gevoelige onderdelen van machines en installaties, trechters en bulkwanden. De voordelen als licht gewicht, makkelijk bewerkbaar, corrosie en slijtage bestendig, worden steeds verder ontwikkelen. Ook de eigenschappen als een hoge statisch- en dynamisch toelaatbare vlakdruk, energie en geluid absorberend vermogen en een zeer hoge maatstabiliteit, zelfs bij hogere temperaturen, zijn de belangrijkste eigenschappen van de industriële kunststof!

De GVK producten in ons assortiment bestaan uit; looproosters, traptreden, leuningen, ladders, kooiladders, bordessen en veiligheids afscheidingen en hebben glasvezelversterkte kunststof (GVK) als basis composiet. Samen met Polyesterhars heeft dit de eigenschappen als licht in gewicht, krimp-  en maatvast, kleurvast en zeer sterk.

Al 50 jaar dé kennis en ervaring in de branche!
Garantie op kwaliteit, producten en Service!
Specialistische 24/7 Service in heel Nederland!
Optimale voorraad op elke locatie in heel Nederland!